Terug naar overzicht

8 februari 2024

Vacature PhD-kandidaat – Arts in Opleiding tot Arts Maatschappij en Gezondheid

Voor het project “De jeugdarts in the lead in de zorg voor vluchtelingen- en statushouderskinderen” zoeken wij een PhD-kandidaat – Arts in Opleiding tot Arts Maatschappij en Gezondheid. Deze vacature biedt jou de kans om de opleiding tot Arts M&G, fase 1 of fase 2, te combineren met promotieonderzoek bij de Health Campus in Den Haag. Deadline 23 februari 2024.

Het project

Vluchtelingen- en statushouderskinderen hebben een verhoogd risico op fysieke en mentale gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld door nadelige gebeurtenissen en gebrek aan zorg. Onderzoek toont aan dat fysieke en psychosociale problemen vaak niet of niet tijdig genoeg gesignaleerd worden. Het doel van dit project is om te onderzoeken hoe vanuit de JGZ de zorg voor vluchtelingenkinderen en statushouderskinderen verbeterd kan worden, en hoe de afstemming tussen andere professionals verder bevorderd kan worden.

Ben jij klaar om grenzen te verleggen en impact te maken? Solliciteer dan snel!

De vacature

Als promovendus zal je een observatiestudie uitvoeren onder kinderen van vluchtelingen en statushouders in de regio Den Haag en Leiden. Het doel is om te onderzoeken of deze kinderen voldoende in beeld zijn en hoe de huidige zorgpraktijk vanuit de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en andere professionals wordt uitgevoerd voor deze specifieke populatie.

Daarnaast wordt van je verwacht kwalitatief onderzoek uit te voeren onder betrokken professionals. Hierbij krijg je inzicht in de huidige werkwijzen, uitdagingen en mogelijke verbeteringen in de zorg voor kinderen van vluchtelingen en statushouders.

De duur van het dienstverband is zeven jaar.

Wat neem je mee?

Volledige vacature tekst en solliciteren

PhD-kandidaat – Arts in Opleiding tot Arts Maatschappij en Gezondheid | LUMC

Contact

Jessica Kiefte, hoogleraar, LUMC afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG)

 

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon