Terug naar overzicht

31 december 2023

AWPG NZH wordt awpg Lumens

Met veel plezier en trots presenteren we de nieuwe naam en logo van onze academische werkplaats:

Lumens staat voor het verlichten van paden, het bieden van inzicht en het verhelderen van kwesties binnen het werkgebied van academische werkplaatsen publieke gezondheid. Lumen is ook de medische term voor ruimte. Het logo toont de verlichting van het woord ‘mens’ door een lichtbron. De uitspraak van awpg Lumens is dan ook awpg Luméns. Met de klemtoon op de tweede lettergreep. De mens centraal.

 

Andere tijden, nieuwe uitdagingen

Het werkveld van de publieke gezondheid is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Publieke gezondheid staat hoger op de politieke en bestuurlijke agenda’s dan ooit. Er is een brede behoefte aan een regionale en lokale kennisinfrastructuur. Maar tegelijkertijd zijn er veel andere initiatieven, werkplaatsen en living labs en was het niet altijd duidelijk hoe onze academische werkplaats zich daartoe verhield. Kortom het was tijd om een nieuwe koers uit te zetten.

 

Dynamisch netwerk – zichtbaar en aantrekkelijk

Met alle partners – GGD Haaglanden, GGD Hollands Midden, LUMC, TNO en Universiteit Leiden Faculteit Sociale Wetenschappen – zijn we in gesprek gegaan over wat ons verbindt, wat ons doel is, welke activiteiten daarbij passen en welke organisatievorm en inzet. Dit heeft een mooi plan opgeleverd en een hernieuwde intentieverklaring tot samenwerking. Lees ook het nieuwsbericht Nieuwe koers: samen werken aan gelijke kansen op gezondheid.

 

Kernwaarden: betrokken, kundig en toegankelijk

We hebben communicatieadviesbureau Van Hulzen gevraagd om mee te denken over een nieuw naam en huisstijl om onze nieuwe identiteit vorm te geven. Met overgrote meerderheid van stemmen koos de werkplaats voor de naam ‘awpg Lumens’. De reacties waren heel positief.

Naast dat ik dit een mooie krachtige naam vind, vind ik ook dat de naam goed aansluit op de identiteit en het imago van de AWPG wat we willen opbouwen. Dit door de associatie met licht brengen, verhelderen van vraagstukken en het feit dat mens erin gevangen zit.

 

Preview huisstijl

Hierbij ook alvast een voorproefje hoe de huisstijl van ‘awpg Lumens’ er uit gaat zien. De cirkels in de communicatie uitwerkingen staan voor verbinding en samenwerking, en zicht op.

 

Vervolg

Er wordt ondertussen hard gewerkt aan een nieuwe website, die weer helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd, en past bij de nieuwe huisstijl. Eind januari, begin februari hopen we de nieuwe website te kunnen lanceren. Dan gaan we ook definitief over naar de nieuwe naam. Tot die tijd mogen de twee namen nog naast elkaar gebruikt worden.

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon