Terug naar overzicht

16 december 2021

Learning Community Wijzer in de Wijk doet verslag

Tijdens de werkgroep Learning Communities op 4 november jl. gingen we onder leiding van Suzanne Lagerweij, verbonden aan werkplaats Sociaal domein Den Haag & Leiden, aan de slag met de leervraag: Hoe bereiken we mensen in kwetsbare posities? Doel van de learning communities is om met elkaar ervaringen en kennis uit te wisselen en samen te leren. Samen leren is belangrijk, omdat een integrale wijkgezondheidsaanpak zoals die in Wijzer in de Wijk, vraagt om nieuwe spelregels en nieuwe manieren van werken.

Iedereen brengt wat anders mee

We startten de bijeenkomst met de volgende vraag: ‘Wat heb jij als individu (en partner in ons samenwerkingsverband) gebracht of ga je nog brengen?’ Een leuke vraag om eens over na te denken. Opvallend is de betrokkenheid bij het project. Iedereen brengt wat anders mee en dat komen we in onze samenwerking ook tegen. Door elkaar te blijven vinden en uitdagen kunnen we met en van elkaar leren. Samen doen is samen leren.

Werken met Persona’s

Suzanne liet ons kennis maken met persona’s. Een persona is een fictief persoon, maar gebaseerd op feitelijke informatie en kennis. De persona ontwikkelt zich in de tijd. Wanneer er zich veranderingen voordoen in bijvoorbeeld de wet- en regelgeving, kan dat gevolgen hebben voor de persona. Het werken met persona’s helpt om beter te begrijpen wat de kenmerken van onze doelgroep zijn en wat onze doelgroep nodig heeft.

Afscheid en welkom lokale procesbegeleiders

Er zijn veel wisselingen bij Wijzer in de Wijk. We hebben afscheid genomen van de drie procesbegeleiders, José Loof (Den Haag), Léon Koek (Alphen aan den Rijn) en Inge van Dommelen (Leiden). We wensen hen veel succes en plezier toe bij pensioen, andere werkzaamheden of andere baan. We verwelkomen de nieuwe procesbegeleiders Ilse de Vassij (Alphen aan den Rijn) en Marnix Kelfkens (Leiden).

Vooruitblik op 2022

Tijdens de bijeenkomst zijn we begonnen met het opstellen en bereiden van een zogenaamd. recept om mensen in kwetsbare omstandigheden beter te bereiken. Aan de ingrediënten hebben we al mogen proeven en die smaken naar meer in 2022!

Namens Wijzer in de Wijk wensen we iedereen mooie, ingetogen dagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Ellen van Steekelenburg, projectleider WidW

Meer lezen?

Kijk op de pagina van Wijzer in de Wijk.
Lees het hele verslag van de Learning Community (PDF)
Bekijk het Movisie rapport (Wmo) beleid maken met persona’s (PDF)

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon