Terug naar overzicht

29 augustus 2021

Laura van der Velde wint de Young Professional Award 2021

Tijdens het VoedingNL congres in juni 2021 kreeg Laura van der Velde de jaarlijkse Young Professionals Award uitgereikt voor haar onderzoek naar de relatie tussen voedselonzekerheid en voedingsinname in Nederland. De award zet jong en prikkelend talent in het zonnetje.

De passie van Laura

Laura van der Velde heeft al van jongs af aan interesse in voeding.

In een interview in Voeding NU vertelt zij hoe ze in de  voedingswereld terecht is gekomen, wat haar onderzoek naar voedselonzekerheid in Nederland inhoudt en wat zij nog onderzocht zou willen zien!

Voor het vak aardrijkskunde op de middelbare school heb ik onderzocht of er een verband was tussen het gemiddelde inkomen en het aantal snackbars in verschillende stadsdelen in Den Haag.

Bron: Voeding Nu

Logische keuze

Het was voor Laura een logische keuze om na de middelbare school de opleiding Voeding en Gezondheid te volgen aan de Wageningen Universiteit. In 2017 startte zij met promotieonderzoek naar voedselonzekerheid bij de LUMC-Campus Den Haag op de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde. Haar focus ligt op voedselonzekerheid in Haagse achterstandswijken. Ondertussen heeft Laura meerdere publicaties op haar naam staan, met een aantal opmerkelijke uitkomsten.

Uit mijn onderzoek blijkt dat er, ook in het welvarende Nederland, mensen zijn die voedselonzekerheid ervaren. Dit zijn niet alleen de gebruikers van Voedselbanken, het blijkt een omvangrijker probleem te zijn”

Bron: Voeding Nu

Daarnaast is Laura betrokken bij verschillende andere onderzoeksprojecten, veelal gericht op leefstijl en sociaaleconomische ongelijkheid.

Meer lezen

 

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon