Terug naar overzicht

17 februari 2020

Groen licht voor fase 2 Wijzer in de Wijk

Het samenwerkingsverband Wijzer in de Wijk heeft in fase 1 drie wijkgezondheidsplannen opgeleverd. Die plannen zijn positief ontvangen. Het samenwerkingsverband is erg blij met het groene licht van ZonMw om de volgende fase in te gaan. Ook de bijbehorende begroting is goedgekeurd.

Het samenwerkingsverband mag tot oktober 2022 door in de wijken Stevenshof (Leiden), Ridderveld (Alphen aan den Rijn) en Zuidwest (Den Haag).

Positief oordeel commissie

 “We zijn positief over het proces dat is georganiseerd in de drie gemeenten om tot een keuze van interventies te komen. Er is veel tijd en moeite gestoken in enerzijds de kwantitatieve analyse en anderzijds het betrekken van bewoners en lokale partijen die de Learning Community vormen.”, aldus ZonMw commissie Aan de slag met preventie in je gemeente.

Hoe nu verder

Komende jaren volgen de lokale procesbegeleiders van de drie gemeenten de voortgang van hun wijkgezondheidsplannen. Dit doen ze aan de hand van vier vragen. De vragen zijn:

Om die vragen goed te kunnen volgen en ervan te leren, trekken de werkplaats Sociaal Domein, TNO en Zorgbelang Inclusief samen op met de lokale procesbegeleiders.

Eerste resultaten

Stevenshof Vitaal presenteerde de eerste resultaten tijdens de 7e nationale vitaliteitsconferentie op 30 januari jl.

 

Interesse bij andere gemeenten

En er is al interesse uit andere gemeenten voor de nieuwe aanpak. Bijvoorbeeld in de stuurgroep  Positieve Gezondheid Teylingen. Deze stuurgroep wil wijken in beeld brengen sámen met inwoners.

Meer info

Voor de drie factsheets van de wijken kun je terecht op de website van de AWPG NZH:

Factsheet Wijkprofiel Stevenshof Vitaal
Factsheet Wijkprofiel Alphen Noord
Factsheet Wijkprofiel Den Haag Zuidwest

Voor meer informatie kun je terecht bij Ellen van Steekelenburg, projectleider Wijzer in de Wijk, evansteekelenburg@ggdhm.nl, tel. 088-3084816.

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon