Terug naar overzicht

21 februari 2020

Boerhaave lezing ‘Inequalities in maternal and child health – where do the problems really lie?’

> Laatste nieuws: Deze lezing is uitgesteld! Lees hier meer.

Op dinsdag 10 maart 2020 geeft gasthoogleraar Marian Knight een openbare Boerhaave lezing over ongelijkheid in maternal and child health in het LUMC. Deze lezing is ook heel interessant voor mensen vanuit de gemeente en GGD.

Mevrouw Knight is hoogleraar aan de Universiteit van Oxford en ereconsulent op het gebied van volksgezondheid in Engeland. Haar leerstoel Maternal and Child Population health is verbonden aan de Nuffield Department of Population Health.

Maternale morbiditeit en mortaliteit

Knight leidt het MBRRACE-UK onderzoek naar maternale en neonatale morbiditeit en mortaliteit. In haar werk richt ze zich op het gebruik van nationale observationele studies en routine registraties. Dit met als doel om klinische vragen te adresseren over de gezondheid van moeder en kind.

In het LUMC is Knight actief in het Global Health onderwijs. Daarnaast werkt zij samen met Dr. Thomas van de Akker en Prof. Dr. Jessica Kiefte-de Jong op gebied van epidemiologisch onderzoek bij moeders en kinderen. Afgelopen jaar gaf ze op de LUMC-Campus Den Haag een lezing over de eerste 1000 dagen van het leven.

LUF-Boerhaaveleerstoel

De LUF-Boerhaaveleerstoel maakt gasthoogleraarschappen mogelijk voor gezaghebbende geleerden, die een bepaald gebied van onderzoek en onderwijs binnen het LUMC kunnen stimuleren. De leerstoel wordt gefinancierd door het Leids Universiteits Fonds (LUF).

De LUF-Boerhaavehoogleraar zal een openbare voordracht in het LUMC geven op dinsdag 10 maart 2020 16:00 – 17:00 in Collegezaal 1 (hoofdgebouw) LUMC te Leiden. Voorafgaand aan de lezing krijgt ze een oorkonde en een Boerhaavepenning uitgereikt.

Aanwezig zijn?

Wil je aanwezig zijn bij de lezing? Stuur een bericht naar m.p.sewpal@lumc.nl.

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon