Terug naar overzicht

28 oktober 2020

Drie filmpjes Wijzer in de Wijk online

Bent u benieuwd hoe het er voor staat met Wijzer in de Wijk in Den Haag Zuidwest, de Stevenshof in Leiden en Alphen Noord? ZonMw maakte het mogelijk om filmpjes op te nemen in de drie wijken. De filmpjes waren onderdeel van een inspiratiesessie tijdens het landelijke leernetwerk van het programma “Aan de slag met preventie in uw gemeente” op 30 september 2020. Het Wijzer in de Wijk team was dit keer gastheer/gastvrouw.

Wijzer in de Wijk

In co-creatie met inwoners en lokale partners stelden de gemeenten Den Haag, Alphen aan den Rijn en Leiden een integrale wijkgerichte gezondheidsaanpak op, met Positieve Gezondheid als uitgangspunt. Op die manier krijgen ze beter zicht op wat inwoners belangrijk vinden en kunnen ze daar beter op aansluiten om gezondheidsachterstanden terug te dringen. Met subsidie van ZonMw leren de drie gemeenten van elkaar. Zodat elke gemeente niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

Links
Wijzer in de Wijk 
ZonMw Aan de Slag

 

Den Haag Zuidwest

Gemeente Den Haag werkt al enige tijd aan het wijkgericht terugdringen van gezondheidsachterstanden. Hoe kunnen ze inwoners bereiken en ze de ondersteuning bieden die ze nodig hebben? Sporten en spelen is in Den Haag Zuidwest niet altijd vanzelfsprekend. Op vier locaties in de wijk werd daarom een Tref geopend.


Stevenshof Vitaal

Ook gemeente Leiden werkt al enige tijd aan het wijkgericht terugdringen van gezondheidsachterstanden en doet dat in het bijzonder met Stevenshof Vitaal. Centrale vragen zijn: Hoe bereik je de inwoners echt en bied je hen de ondersteuning die zij nodig hebben? Kan je meerwaarde halen uit een aanpak voor en door de hele wijk?


Alphen aan den Rijn

Eén van de instrumenten die de gemeente Alphen aan den Rijn inzet om wijkgericht gezondheidsachterstanden terug te dringen is de interventie Welzijn op Recept. De interventie is vooral gericht op volwassenen met een laag welbevinden en psychosociale klachten.

 

 

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon