Terug naar overzicht

30 september 2020

Jubileum: 15 jaar AWPG NZH

Deze maand is het precies 15 jaar geleden dat de samenwerkingsovereenkomst ondertekend werd die het begin markeerde van de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Noordelijk Zuid-Holland.

De GGD Den Haag, GGD Zuid-Holland West, GGD Midden-Holland, GGD Zuid-Holland Noord, LUMC en TNO-KvL wilden met deze samenwerking een brug slaan tussen universiteit en praktijk. En met succes!

 

Mijlpalen

In de afgelopen 15 jaar zijn er meer dan 60 onderzoeksprojecten gestart en zo’n 120 rapporten, publicaties en proefschriften geproduceerd.

Het jeugdonderzoek is verzelfstandigd in een nieuwe succesvolle academische werkplaats, de Werkplaats SAMEN.

Een masterclass Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit is ontwikkeld en verzelfstandigd.

Interessante symposia zijn georganiseerd, opleidings- en stageplekken geboden en gastlessen verzorgd.

De bijzondere leerstoel Public Health van Barend Middelkoop is omgezet in de reguliere leerstoel Population Health, die vanaf januari 2019 bekleed wordt door Jessica Kiefte.

Kortom, er is voldoende reden voor een feestje.

 

Aangepaste viering

Vanwege corona en alle drukte die dat met zich meebrengt bij onze partners, vierden we ons jubileum op aangepaste wijze. Op alle locaties waar fysiek gewerkt werd zijn jubileum taartjes gebracht, met veel felicitaties en complimenten tot gevolg. We hopen in de nabije toekomst, ook op een andere wijze aandacht aan dit jubileum te besteden.

 

 

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon