Terug naar overzicht

30 mei 2024

Waardig afscheid van Sjaak de Gouw

Relaties en partners namen op woensdag 29 mei afscheid van directeur Sjaak de Gouw tijdens het afscheidssymposium. Sjaak was Directeur Publieke Gezondheid bij Hecht GGD Hollands Midden en ruim 10 jaar voorzitter en boegbeeld van de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Lumens (voorheen Noordelijk Zuid-Holland).

Confronterend en inspirerend

Sjaak koos voor het symposium het thema ‘De contente mens. Dynamiek van waarden in de publieke gezondheid’ en richtte zich daarmee op wat de samenleving belangrijk vindt als het gaat om publieke gezondheid in de loop der tijd.
Sabine Uitslag trad op als dagvoorzitter en onder haar begeleiding gingen hoogleraar filosofie Klasien Horstman, hoogleraar ICT Wolfgang Ebbers en Machteld Huber van het instituut Publieke Gezondheid in op het verleden, de toekomst en op veranderende publieke waarden in crisistijd. Inspirerend en soms ook confronterend: want zijn wij als publieke gezondheidszorgorganisatie in staat om aan te sluiten bij wat de samenleving op verschillende momenten nodig heeft?

Waarderende woorden

Daarna volgde een aantal speeches, met dankwoorden gericht aan Sjaak. Voorzitter van het Algemeen Bestuur van Hecht, Daan de Haas, sprak zijn waardering uit voor zijn onuitputtelijke inzet voor de publieke gezondheid. André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, ontpopte zich tot een ware cabaretier en wist Sjaaks sterke kanten te complimenteren en tegelijkertijd zijn valkuilen te benoemen. Mooi was het moment waarop Peter van der Velden als burgemeester van Leiden de Leidse gouden speld uitreikte aan Sjaak, als teken van waardering van de stad.

Glansrijke carrière

Sjaak nam als laatste het woord; hij was zowaar even sprakeloos door alle mooie woorden. Hij bedankte iedereen voor de samenwerking en benadrukte dat hij zonder alle mensen waarmee hij heeft samengewerkt, nooit zo veel had kunnen bereiken.
Hiermee is een eind gekomen aan een mooie en glansrijke carrière in de publieke gezondheidszorg.

Bedankt Sjaak, voor je tomeloze inzet, vertrouwen en steun voor de AWPG. We gaan je missen.
🙏 Addi van Bergen, coördinator awpg Lumens

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon