Terug naar overzicht

28 september 2020

Wijzer in de Wijk: aansprekend voorbeeld ‘Wijzer Evalueren’

Impact van het werken met Positieve Gezondheid

Door heel Nederland wordt gewerkt met Positieve Gezondheid en het spinnenweb. Aan de hand van het spinnenweb kan op individueel niveau gekeken worden of  iemands gezondheidsoppervlak toeneemt, maar bij bestuurders, beleidsmakers en professionals bestaat behoefte om ook in collectief verband te leren over het werken met positieve gezondheid.

Het meten van de daadwerkelijke impact van het werken met Positieve Gezondheid is nog een uitdaging. Om dat te kunnen meten is het institute for Positive Health (iPH) bezig met de ontwikkeling van een Evaluatiewijzer. Deze wordt gevuld met handige, veelal bestaande, evaluatiemethoden, inclusief praktijkvoorbeelden.

Wijzer Evalueren

Deze zomer organiseerde het iPH twee webinars over ‘Wijzer Evalueren’. Deelnemers uit diverse sectoren wisselden ervaringen uit over de monitoring en evaluatie van het werken met positieve gezondheid. Wijzer in de Wijk was één van de twee aansprekende voorbeelden die gepresenteerd werden. Marloes van der Klauw (TNO) gaf een presentatie van de manier waarop monitoring vorm heeft gekregen in Wijzer in de Wijk. Het andere aansprekende voorbeeld is Impact vergroten van Vilans . Beide voorbeelden worden opgenomen in de iPH Evaluatiewijzer.

Bron: Impact van werken met positieve gezondheid meten met de Evaluatiewijzer

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon