Terug naar overzicht

11 februari 2021

Veel jonge COVID-radar gebruikers komen niet buiten tijdens lockdown

Uit data van de COVID-radar app blijkt dat jongeren onder de 18 jaar zich goed aan de maatregel ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ houden. Maar wat ook blijkt: een groot deel komt helemaal niet buiten. In januari was het percentage jongeren dat niet buiten komt opgelopen tot boven de 70%.

Even naar buiten is goed voor iedereen

Thuisblijven en zo contacten beperken is belangrijk om besmettingen te voorkomen, maar even naar buiten, alleen of met z’n tweeën, mag best. Een ommetje per dag wordt zelfs aangeraden, omdat het goed is voor de weerstand en voor de geest.☀️

Dus jongeren: ga zo door, maar haal af en toe wel een frisse neus (natuurlijk met 1,5 meter afstand en voor 21.00 uur)

COVID-radar app brengt relatie tussen risicogedrag en positieve COVID-test uitslag in beeld

Data van zo’n 2000 positief geteste COVID radar gebruikers laten zien dat er in de periode vóór een positieve testuitslag meer risicogedrag plaats vindt. Risicogedrag is hier gedefinieerd als een bovengemiddeld aantal contacten per dag binnen 1,5 meter. De 0 op de y-as betekent evenveel mensen binnen de 1,5 meter als gemiddeld op een dag. De data laten ook zien dat tussen dag -7 en +12, de periode van symptomen en quarantaine, het aantal contacten binnen 1,5 meter aanzienlijk lager ligt dan gemiddeld. Deze patronen zijn dus meetbaar met de COVID-radar app.

COVID Radar app installeren

Help mee om COVID te bestrijden, download de COVID radar app hieronder of vraag jongeren in uw omgeving dit ook te doen !!

Heeft u vragen over de app? Mail dan naar covidradar@lumc.nl.

 

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon