Terug naar overzicht

1 september 2017

Niet praten maar doen; promotie Rianne van der Kleij op 5 september 2017

Onderzoeker Rianne van der Kleij‘Niet praten maar doen’ is het promotieonderzoek naar de adoptie en implementatie van de integrale aanpak overgewicht waarop Rianne van der Kleij op 5 september 2017 promoveert. Dit onderzoek is gericht op de mate waarin de JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) aanpak in de praktijk wordt gebruikt en wat daarin bevorderend of juist remmende factoren zijn.

Twee van de conclusies die ze op basis van haar onderzoek doet zijn:

1. Het implementatieproces van een intersectorale community aanpak heeft alleen kans van slagen als het wordt begeleid door actie-onderzoek en ‘mutual adaptation’; lokale professionals en onderzoekers moeten de mogelijkheid krijgen om zowel praktijkervaringen als onderzoeksresultaten in te zetten om de aanpak iteratief te verbeteren.

2. Voor een geslaagde implementatie van een intersectorale community aanpak is het essentieel om zogenaamde ‘co-benefits’ te creëren, waarbij het implementeren niet alleen bijdraagt aan het verminderen van overgewicht maar ook aan het behalen van de primaire doelstellingen van (het bedrijf van) de implementeerder.

Proefschrift
The implementation of intersectoral community approaches targeting childhood obesity

Locatie
De Oranjerie, Hortus Botanicus te Leiden
Google Maps

Datum
Dinsdag 5 september 2017 16:15

Aanmelden
Via promotie.riannevanderkleij@gmail.com

Meer lezen?
Niet praten maar doen op de AWPG NZH website
Niet praten maar doen op de CIAO website

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon