Terug naar overzicht

1 juli 2022

Kort nieuws 2022-07

►COVID radar app op pauze ►Nieuwe update Corona onderzoek ►HUMAN-programma De publieke Tribune op bezoek in Moerwijk ►Online platform leernetwerk KOOZ is gelanceerd ►Eat & Meet lunchbijeenkomst met Marieke Adriaanse ►NCVGZ opgeheven ►TSG nummer over kansenongelijkheid: radicale koerswijziging vereist!

COVID radar app op pauze

Na 2 jaren gaat de COVID radar app op pauze. Het LUMC verzamelde vanaf april 2020 tot april 2022 met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Door de gebruikers van de app werden 8,5 miljoen vragenlijsten ingevuld. Het onderzoek met de data gaat door. LEES MEER …

Update Corona onderzoek

GGD Haaglanden heeft een update uitgebracht van Nederlands onderzoek m.b.t. het coronavirus en kwetsbare groepen. Hierin wordt voor het eerst ook aandacht besteed aan onderzoek naar Long COVID (ook wel: post-COVID).  Klik HIER voor het overzicht van juni 2022 en HIER voor de samenvatting van de meest recente studies. Aanmelden voor volgende updates van het onderzoeks-overzicht kan door een email te sturen naar epi-corona@ggdhaaglanden.nl.

HUMAN-programma De publieke tribune op bezoek in Moerwijk

Het HUMAN-programma De Publieke Tribune bezocht de Haagse wijk Moerwijk, een wijk met veel armoede en ongezondheid. Bewoners en hulpverleners gingen in gesprek met de minister voor Armoedebeleid, Carola Schouten. Wat kan zij aan hun situatie doen? Kijk HIER de uitzending terug.

Online platform leernetwerk KOOZ is gelanceerd!

KOOZ is dé plek waar onderzoekers, professionals en ervaringsdeskundigen elkaar ontmoeten over Kwetsbaar Ouderschap en Onbedoelde Zwangerschap. Meedoen met het leernetwerk kan door een account aan te maken op: www.leernetwerkkooz.nl.

Eat & Meet lunch bijeenkomst met Marieke Adriaanse

Jong Hecht organiseerde op 22 maart 2022 in samenwerking met de AWPG een lunchlezing voor medewerkers van GGD Hollands Midden. In haar lezing “Gemotiveerde gezonde keuzes” liet prof. dr. Marieke Adriaanse zien waarom gedragsverandering zo moeilijk is, en hoe inzichten over gewoontes en de rol van de omgeving kunnen helpen gedrag te veranderen.

NCVGZ opgeheven

Bestuur en  stuurgroep van de stichting Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ) hebben besloten de stichting NCVGZ op te heffen. Door de coronacrisis zijn de edities 2020 en 2021 niet doorgegaan en diverse partners in het congres hebben zich teruggetrokken. Wellicht komt er een doorstart in een ander vorm. LEES MEER...

TSG nummer over kansenongelijkheid: radicale koerswijziging vereist!

Met o.a. Welvaart breder verdelen. Regionale verschillen in gezondheid nader verklaard. De realiteit van overleven. Gezondheidsachterstanden aanpakken bij de bron: minder leefstijl, meer bestaanszekerheid. Ruimte voor ontmoeting. En Vaccinatiebereidheid en opleidingsniveau. Lees het themanummer HIER.

 

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon