Terug naar overzicht

21 juni 2020

Grote belangstelling voor subsidiemogelijkheden onderzoek COVID-19

Het COVID-19 Programma is een samenwerking tussen ZonMw en NWO en financiert onderzoek dat zich richt op het bestrijden van de coronapandemie, het voorkomen en verminderen van negatieve effecten van de maatregelen en het genereren van nieuwe kennis.

De afgelopen maand konden wetenschappelijke organisaties en umc’s in samenwerking met bedrijven, lokale overheden, scholen, maatschappelijke organisaties, (zorg)instellingen en patiënten- en cliëntenorganisaties voorstellen indienen voor actie en onderzoek naar COVID-19.

Overweldigende belangstelling

Veel aanvragen uit de regio Noordelijk Zuid-Holland

In samenwerking met GGD-en Haaglanden en Hollands Midden dienden kennispartners van de AWPG NZH projecten en projectideeën in bij de subsidierondes ‘Zorg en Preventie’,  Maatschappelijke dynamiek’ en ‘Wetenschap voor de praktijk’. Vanwege het grote aantal aanvragen was extra tijd nodig voor een zorgvuldig beoordelingsproces. Van één onderzoek weten we ondertussen dat het is goedgekeurd !!

Wijkgerichte follow-up ontsluiting sportvelden en scholen in Leiden

Vanuit de programmalijn ‘Wetenschap voor de praktijk’ heeft ZonMw subsidie toegekend aan het LUMC om met COVID Radar data symptomen en social distancing gedrag te monitoren in Leiden. Het onderzoek heeft twee doelen: enerzijds het vroegtijdig signaleren van geografische hotspots ter ondersteuning van het volksgezondheidsbeleid in de Leidse regio en anderzijds het ontwikkelen en valideren van een voorspellingsmodel. Het project duurt 6 maanden en gaat eind juni van start.

Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte.

Bron: ZonMw Nieuws Update COVID-19 Programma

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon