Terug naar overzicht

10 juni 2015

Geslaagde masterclass Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit

2015-poster-masterclass-pbsGGD-medewerkers en gemeenteambtenaren in de regio’s Hollands Midden en Haaglanden hebben elkaars werkcultuur beter kennen tijdens een masterclass Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit. De masterclass vond in twee delen plaats in het voorjaar van 2015.

De Masterclass werd georganiseerd door de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Noordelijk Zuid-Holland en uitgevoerd door het Centre of Professional Learning van de Universiteit Leiden, Campus Den Haag.

Vragen die aan de orde kwamen: bij welke GGD kan ik met welke vraag terecht, hoe werkt een gemeente, zijn er verschillen tussen een grote en kleine gemeente, hoe zit de GGD eigenlijk in elkaar, hoe agendeer je publieke gezondheid en op welk moment kun je dat het beste doen, welke mogelijkheden en grenzen zijn er om effectief te adviseren?

Ik vond het programma goed in elkaar zitten: afwisselend ‘theorie’ en ‘praktijk’, een energizer als nodig, duidelijke rode lijn. Ik vond de trainers goed; deskundig, goed reagerend op de groep. (citaat deelnemer)

De reacties van de deelnemers waren heel positief en een dergelijke masterclass is zeker voor herhaling vatbaar of kan een verdiepend vervolg krijgen.

Bron: AWPG NZH – 10 juni 2015

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon