Terug naar overzicht

26 juni 2017

E-health in de praktijk – what ’s in it for me? Publieksdag Health Prevention & Human life cycle

E-health in de praktijk – what ’s in it for me? Publieksdag Health Prevention & Human life cycle

29 september 2017

Op vrijdag 29 september 2017 organiseert het profileringsgebied ‘Health, prevention and the human life cycle’ van de Universiteit Leiden, waarin de faculteit sociale wetenschappen en het LUMC samenwerken, met de gemeente Leiden een publieksdag. De Universiteit Leiden is partner van de AWPG NZH.

Gezondheid en eHealth

Gezondheid en eHealth zijn ‘hot’. In Nederland ervaren burgers, mede dankzij eHealth, steeds meer ‘eigen regie’ over hun gezondheid. Wie een kwaal heeft, kan online via thuisarts.nl uitzoeken wat er aan de hand is. Wie graag wil afvallen of zich neerslachtig voelt, kan via z’n smartphone een coach op afstand inschakelen. Ouderen die graag veilig thuis willen blijven wonen, hebben een alarmknop en sensoren waarbij de thuiszorg in geval van nood snel wordt ingeschakeld. Kortom: mogelijkheden te over. Maar: wat heb je als behandelaar of patiënt concreet aan al die nieuwe mogelijkheden?

Topsprekers

Acht nationale topsprekers zullen de allernieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen presenteren over de gehele breedte van de zorg. Vragen die aan bod komen:

Deze publieksdag bestaat niet enkel uit presentaties, waar deze vragen beantwoord worden. Tijdens de pauzes kunnen deelnemers rondwandelen op de ‘markt’, waar de nieuwe ontwikkelingen gezien en ervaren kunnen worden.

Doelgroep

Iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe vormen van gezondheidszorg en professionals in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld artsen, psychiaters en psychologen.

Cursuscommissie

Inschrijven

Inschrijven en meer informatie lezen over het programma kan op de website van Boerhaave Nascholing.

Bron: Boerhaave Nascholing – Juni 2017

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon