Terug naar overzicht

31 augustus 2018

Academische werkplaatsen in de praktijk

Een toenemend aantal problemen en vraagstukken waarvoor de overheid zich geplaatst ziet – of voor verantwoordelijk wordt gehouden – heeft het karakter van een ‘netwerk – probleem’: er is een groot aantal partijen bij betrokken met uiteenlopende waarden, visies en belangen.

In veel van dergelijke problemen zijn bovendien zowel de analyse als de verschillende oplossingsrichtingen van het probleem betwist. Het zijn dusdanige problemen dat een beleidsonderzoek of empirisch onderzoek niet volstaat. Een passend antwoord hierop komt van de academische werkplaatsen. Duidelijk is dat deze werkplaatsen door hun samenstelling en door hun manier van werken, zowel op het gebied van onderzoek als op het punt van kennisverspreiding en continue aandacht voor implementatie, enorme meerwaarde hebben voor de oplossing van dergelijke maatschappelijke vraagstukken.

Een artikel in het derde Epidemiologisch Bulletin van 2018 geeft vier praktijkvoorbeelden van twee academische werkplaatsen in de regio’s Haaglanden en Hollands Midden en een schets van de huidige ontwikkelingen.

 

Lees het volledige artikel in het Epidemiologisch Bulletin nr 3 van 2018.

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon