Terug naar overzicht

24 april 2019

Wijzer in de Wijk neemt deel aan eerste ZonMW leerbijeenkomst in Culemborg

De zes regionale projecten van het ZonMW programma “Aan de slag met preventie in uw gemeente” kwamen op 29 maart bijeen voor de eerste leernetwerkbijeenkomst. Met het programma wil ZonMw het gebruik van erkende interventies in gemeentelijke preventieprojecten stimuleren en een brede lerende aanpak bevorderen. Een overkoepelende leerkring stimuleert uitwisselen van kennis en ervaring tussen de verschillende regio’s.

Wijzer in de Wijk neemt deel aan eerste ZonMW leerbijeenkomst in Culemborg

De organisatie van de eerste werkkring was in handen van het projectteam Samen Leren van Gezond Gewicht Rivierenland. De gemeenten Culemborg, Tiel, Maasdriel en West Betuwe werken hierin samen met de GGD Gelderland-Zuid, de academische werkplaats publieke gezondheid AMPHI, de Werkplaats Sociaal Domein Nijmegen en inwoners aan een gedegen aanpak tegen overgewicht die omarmd wordt door de lokale gemeenschap.

Lector Lisbeth Verharen belichtte de rol van waarderend onderzoek binnen het project en liet de deelnemers kennis maken met twee werkvormen: Het Talentenspel en de Omgevingswandeling. De middag was gewijd aan intervisie en onderlinge uitwisseling.

Vanuit het project Wijzer in de Wijk namen deel: Léon Koek van de gemeente Alphen, Ilse Storm (projectleider), Ellen van Stekelenburg (GGD HM) en Addi van Bergen (coördinator AWPG NZH).

Meer lezen?
Naar de website van ZonMw

Bron: AWPG NZH – 24 april 2019

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon