Terug naar overzicht

24 september 2020

Save the date: 23 november VWS symposium over de gecombineerde leefstijlinterventie

Het ministerie van VWS organiseert maandag 23 november 2020 van 14.00 tot 16.00 uur een online symposium over de GLI, de Gecombineerde Leefstijlinterventie.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de GLI of hiermee aan de slag wil, zoals: zorgaanbieders, interventie-eigenaren, doorverwijzers, zorggroepen, zorgverzekeraars, buurtsportcoaches en beleidsmedewerkers sport/welzijn bij gemeenten.

Copyright afbeelding : viperagp – Fotolia

 

Sinds 1 januari 2019 is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Een deelnemer aan een gecombineerde leefstijlinterventie krijgt advies over en begeleiding bij:

Het programma bestaat uit een behandelfase (twaalf maanden) en een onderhoudsfase (twaalf maanden). Het daadwerkelijke bewegen realiseert de deelnemer in de eigen woon-/leefomgeving en maakt geen onderdeel uit van de interventie.

Bewegen is wel onderdeel van de interventie Lekker in je Lijf, die in de regio Hollands Midden kosteloos wordt aangeboden als onderdeel van de gemeentepolis bij Zorg en Zekerheid. Deelnemers bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut en maken kennis met beweegactiviteiten in de buurt om de drempel naar daadwerkelijk bewegen te verlagen. Dit sluit aan bij de aanbevelingen van Pharos om de GLI effectief te laten zijn voor iedereen. Voor aanbieders van Lekker in je Lijf en ervaringen van deelnemers klik hier.

De GLI heeft zich in de tussentijd verder ontwikkeld. Er komen steeds meer goede praktijkvoorbeelden bij. Tijdens het symposium op 23 november staan de ontwikkelingen en nieuwe voorbeelden van de GLI centraal. Het symposium zal vanwege de coronamaatregelen op digitale wijze plaatsvinden en toch interactief zijn. Deelname is gratis. Meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden volgt later.

Wij houden u op de hoogte via onze website (awpgnzh.nl). Ook kunt u zich abonneren op de RIVM Nieuwsbrief Volksgezondheid en Zorg. Deze nieuwsbrief verschijnt ca. 10 keer per jaar. Of de website van Loket Gezond Leven raadplegen. Hier vindt u ook meer informatie over het aanbod GLI in Nederland en Wat werkt dossier gecombineerde leefstijlinterventie.

 

 

Bron: RIVM site VolksgezondheidenZorg.info

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon