Terug naar overzicht

16 december 2019

Huis van Toekomst

De afdeling Hartziekten van het LUMC, partner in Stevenshof Vitaal, één van de drie wijken van het programma Wijzer in de Wijk, heeft het pand van de Zorgfabriek in Leiden ingericht als een echt huis, met verschillende kamers: Het Leidse Huis.

Kerstmarkt

Tijdens de Leidse Kerstmarkt,  van 14 t/m 24 december 2019, kan het publiek hier kennis maken met de mogelijkheden die e-health biedt om gezonder en bewuster te leven. In het huis vindt men oplossingen en tools gericht op leefstijl, voeding, beweging, stress/ontspanning, slaap, bezieling en gedrag.

Zelf metingen doen

Bezoekers kunnen er metingen verrichten met de apparaten uit ‘The Box’. The Box is een pakket met verschillende apparaten voor het uitvoeren van thuismetingen. Met The Box kunnen mensen thuis bijvoorbeeld hun bloeddruk opmeten, een hartfilmpje maken en met hun behandelend arts of verpleegkundig specialist spreken via een digitaal spreekuur. Deze interventie wordt ook ingezet in de Stevenshof.

De officiële opening was 14 december om 13:00 uur door Marleen Damen (wethouder Gezondheid, Jeugdzorg & Welzijn van de gemeente Leiden).

Waar?

De Zorgfabriek, Nieuwe Rijn 50, Leiden

Wanneer?

14, 15, 20, 21, 22, 23 en 24 december 2019 van 10:00 tot 18:00 uur

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon