Terug naar overzicht

21 juni 2024

Geertje Ariëns nieuwe Directeur Publieke Gezondheid Hollands Midden

Geertje Ariëns volgt Sjaak de Gouw op als directeur Hecht en Directeur Publieke Gezondheid Hollands Midden. Sjaak de Gouw ging eind mei met pensioen na een lange carrière in de publieke gezondheid. Geertje Ariëns is door het Algemeen Bestuur van Hecht benoemd en start op 1 september. Ze komt van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) waar ze adjunct-directeur Opvang en Begeleiding was. Daarvoor werkte ze in verschillende functies voor de GGD Haaglanden.

Even voorstellen

Meer gezondheid, meer veiligheid en kansen voor iedereen. Het werk van Hecht doet ertoe. Heeft impact op het welbevinden van mensen en draagt bij aan het creëren van een gezonde en veilige woon- en werkomgeving. Met deze opgave ga ik met heel veel plezier aan de slag.

Het brede takenpakket van Hecht, de voor mij nog grotendeels onbekende Veiligheidsregio Hollands Midden en de samenwerking met vele nieuwe collega’s zijn ingrediënten voor een mooie en complexe uitdaging.

Ik heb een achtergrond als epidemioloog in het werkveld van de publieke gezondheidszorg en heb ervaring opgedaan bij vergelijkbare grote uitvoeringsorganisaties. Daarnaast heb ik ervaring met crisismanagement. Dit breng ik mee en zet ik graag in ten behoeve van Hecht.

Geertje Ariëns

Positieve ontvangst

Algemeen directeur bij Hecht, Dennis Christmas: “Ik ben ontzettend blij dat we een nieuwe directeur mogen verwelkomen met hart voor de publieke gezondheidszorg en ervaring in het veiligheidsdomein. Met haar kunnen we samen verder bouwen aan een gezond en veilig Hollands Midden voor alle inwoners.”

Voorzitter van het Algemeen Bestuur van Hecht, Daan de Haas: “We zijn er van overtuigd dat Geertje met haar ervaring en expertise een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ingezette koers van Hecht en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Burgmeester Liesbeth Spies lid van het bestuur van de Veiligheidsregio was betrokken bij de wervingsprocedure. Zij geeft aan: “Een nieuwe Directeur Publieke Gezondheid met veel ervaring op het gebied van zorg en veiligheid. Ik ben blij met haar komst en wens haar veel plezier in deze mooie functie!

Ook awpg Lumens is blij met de komst van Geertje Ariëns als DPG Hollands Midden.

We kijken uit naar een mooie samenwerking met de academische werkplaats publieke gezondheid Lumens, waar praktijk en wetenschap samenkomen voor een gezondere toekomst!
Addi van Bergen, coördinator

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon