Terug naar agenda

Haagsche Praat: Vaccinatienieuws vanuit JGZ | GGD Haaglanden

Haagsche Praat: Vaccinatienieuws vanuit JGZ | GGD Haaglanden

Wanneer

27 juni 2024   16:00 - 18:00

Waar

Toegang

Voor partners van awpg Lumens

De Haagsche Praat is de interne refereerbijeenkomst van professionals binnen GGD Haaglanden voor professionals van GGD Haaglanden. Partners van awpg Lumens zijn ook welkom.

Tijdens deze refereerbijeenkomsten komen actuele thema’s, die gerelateerd zijn aan het brede spectrum van de Public Health, aan de orde. Het doel van de bijeenkomst is het aanbieden van een interessante deskundigheidsbevordering waarbij nieuwe inzichten verworven worden.

Vaccinatienieuws vanuit JGZ

De bijeenkomst zal beginnen met een (kahoot)quiz om de kennis van de deelnemers enigszins te peilen. Aan de hand daarvan zal er een presentatie volgen over de veranderingen in het vaccinatieschema in Nederland. Welke vaccinaties zijn nieuw en zijn er aanpassingen in leeftijden of intervallen?

Verder zal er aandacht zijn voor de gevolgen van een dalende vaccinatiegraad en hoe hier in Den Haag mee omgegaan wordt. Daar zal ook omgaan met prikangstige kinderen (en volwassenen) worden besproken, waarbij er ruimte is om met elkaar van gedachten te wisselen en elkaar tips te geven.

Sprekers

Dhr. Drs. F.A. Joemmanbaks, MD. AIOS M+G. Nu 6 jaar werkzaam als jeugdarts bij CJG Den Haag, waarbij een van de kerntaken het vaccineren van de jeugd is en indien nodig het maken van een vaccinatieplan.

Accreditatie

De Haagsche Praat is geaccrediteerd voor het Accreditatie Bureau Sociale Geneeskunde (AbSG), het Kwaliteitsregister V&V en het Register voor Verpleegkundig Specialisten. Neem voor meer informatie contact op met dhr. T. (Thomas) Eckhardt – Medisch Directie Adviseur GGD Haaglanden.

Wil jij erbij zijn? Meld je nu aan!

Lees hier meer over de Haagsche Praat en het programma.

© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon