In deze editie van het hybride CAPI Café neemt Maarten Homburg, huisarts en promovendus bij UMCG, ons mee in een innovatief AI-gedreven surveillancesysteem voor infectieziekten in de Nederlandse huisartsenpraktijk.
Het systeem maakt gebruik van BERT (Bidirectionele Encoder Representaties van Transformators) en ERNIE (Encoders, Reclustering, and Neural Inference for Early-warning) om vroegtijdig uitbraken te detecteren en de respons te verbeteren. Ben je benieuwd hoe dit AI-systeem precies werkt en wat het kan betekenen voor de GGD-praktijk?
Lees meer op de website en meld je hier aan voor dit CAPI Café! Deelname kan zowel fysiek bij GGD Groningen als online.
Accreditatie is aangevraagd voor artsen, verpleegkundigen en deskundigen infectiepreventie.
Het CAPI Café is een landelijke nascholingsreeks in het kader van infectieziektebestrijding en onderzoek en wordt georganiseerd door CAPI: het Consortium van Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid Infectieziekten.
Sinds januari 2023 werken we met vier andere Academische Werkplaatsen Publieke Gezondheid (AWPG’en) samen aan het versterken van de wetenschappelijke kennisinfrastructuur in het kader het programma voor Versterking Infectieziektebestrijding en Pandemische paraatheid bij GGD’en (VIP, pijler 3). Naast AWPG Lumens zijn dat AWPG Sarphati Initiatief – Amsterdam, AWPG CEPHIR – Rotterdam, AWPG Mosa – Maastricht en AWPG AMPHI – Nijmegen. Lees hier meer.
© 2024 awpg Lumens. Alle rechten voorbehouden / Disclaimer / Privacy / Realisatie: Lemon